مطالب کمک درسی پودمان شهروند الکترونیکی 1کاروفناوری هشتم

    

مطالب کمک درسی پودمان   3 

شهروندالکترونیکی یک کاروفناوری هشتم

مطالب کمک درسی پودمان شهروند الکترونیکی 1کاروفناوری هشتم

انجمن یا فروم چیست؟

فروم یا انجمن اینترنتی، سایت بحث و گفتگو آنلاین است. آن را معادل مدرن تابلو اعلانات سنتی و منشأ تکامل تکنولوژیکی سیستم بولتن بورد می دانند. از نقطه نظر تکنولوژیکی، انجمن ها برنامه های کاربردی وب مدیریت تولیدمحتوا توسط کاربر هستند.

 

تاریخچه

انجمن های اینترنتی را می توان به عنوان نسخه وب از لیست پستی گروه خبری و یا الکترونیکی برشمرد که به مردم اجازه ارسال پیام و نظر در مورد پیام های دیگر می داد. بعدها تحولاتی مانند گروه های خبری متفاوت و یا لیست های فردی، ارائه بیش از یک فروم، اختصاص فروم به یک موضوع خاص، به وقوع پیوست. انجمن های اینترنتی در اکثر کشورها شایع هستند. بسته های نرم افزاری انجمن ساز به طور گسترده در اینترنت در دسترس بوده و در انواع مختلف زبان های برنامه نویسی از جمله PHP، Perl، Java نوشته شده اند. پیکربندی و سوابق پست ها می توانند در فایل های  متنی یا در پایگاه داده ذخیره شود. هر یک از آنها ویژگی های مختلف ارائه می دهد، از ابتدایی ترین، تا ارائه بسته های پیشرفته تر، ارائه پشتیبانی چند رسانه ای ها و کد های قالب بندی شده که معمولا به عنوان  BBCode  شناخته می شوند.

ثبت نام و یا گمنام ماندن

اغلب انجمن های اینترنتی نیاز به ثبت نام برای ارسال نظر دارند. فرآیند ثبت نام معمولاً شامل تعیین نام کاربری نام مستعار، رمز عبور، پست الکترونیکی و اعتبار سنجی از طریق کپچا ( تصویر یا متنی که تنها توسط انسان قابل شناسایی است) می باشد.

قوانین و سیاست های انجمن

انجمن ها توسط مجموعه ای از افراد اداره می شوند، جمعی به عنوان اعضای آن هستند و افرادی به عنوان مدیران و تعدیل کننده ها، که وظیفه تعمیر و نگهداری فنی آن را به عهده دارند. اکثر انجمن ها لیستی از قوانین، شرح خواسته ها، هدف ها و رهنمودهای سازندگان آن به عنوان سیاست انجمن دارند. معمولاً بخش پرسش و پاسخ که حاوی مطالب و اطلاعات اساسی برای اعضای جدید و کسانی که هنوز با اصول استفاده از فروم آشنا نیستند، نیز وجود دارد.

 

هنگامی که قوانین شکسته می شود معمولاً چند مرحله در نظر گرفته شده است. اولین مرحله هشدار است که معمولاً به شکل یک پیام خصوصی داده می شود. پس از آن، اگر دوباره قانون نادیده گرفته شد و اخطارها کارا نبود، عضو برای چند روز از تالار گفتگو تبعید می شود که مسدود کردن دسترسی فردی را به سایت یا بن شدن نامیده می شود.

اگر مجرم پس از طی حکم صادره اقدام به تکرار جرم کند، دوباره برای زمانی بن می شود. آزار و اذیت مداوم سایت، در نهایت به منع دائم ختم می شود. با این حال، در بیشتر موارد به سادگی به این معنی است که این حساب قفل شده است. در موارد شدید که در آن مجرم  پس از این که برای همیشه ممنوع شد  با ایجاد یک حساب دیگر، همچنان به آزار و اذیت سایت ادامه داد، مدیران اقدام به ممنوعیت IP می کنند. که اگر  IP  استاتیک (تغییر ناپذیر) باشد، ازدسترسی به سایت از طریق کامپیوتر مجرم جلوگیری می شود.

در برخی از شرایط افراطی،محدوده ی IP یک کشور ممنوع می گردد که معمولاً به دلیل مسائل سیاسی است. مطالب تخطی شده از قوانین معمولاً حذف می شود. به عبارت دیگر گاهی اوقات آن را قفل می کنند تا مدیران تصمیم بگیرند که آیا آن را باز کنند یا نه.

 

 

ارسال های دوباره

یکی از معمول ترین اشتباهات در انجمن های اینترنتی این است که یک مطلب دوبار یا چند بار ارسال می شود. اعضا گاهی اوقات نسخه ای از یک مطلب که فقط کمی متفاوت است را دوباره ارسال می کنند. به ویژه در انجمن هایی که در آنها مجاز به ویرایش پست های قبلی خود نباشید. ارسال چند پست به جای ویرایش پست های قبلی می تواند به طور مصنوعی تعداد نوشته های کاربران انجمن را زیاد کند. ارسال چند پست مشابه می تواند غیر عمدی باشد. مثلاً مرورگر کاربر ممکن است با وجود اینکه ارسال پست انجام شده پیام خطا نمایش دهد. یا به دلیل کندی سرعت اینترنت ممکن است کاربر بارها و بارها دکمه ارسال را فشار دهد.

 

ساختار انجمن

فروم شامل یک ساختار مانند درخت دایرکتوری حاوی مباحث متناهی معمولا موضوعات و جزئیات آنها در داخل پست ها می باشد. به طور منطقی، انجمن ها حاوی مجموعه متناهی از مباحث عمومی و سازمان یافته هستند معمولاً با یکی از موضوع اصلی و به روزرسانی آن توسط یک گروه که به عنوان اعضا شناخته می شوند، و توسط یک گروه دیگر که به عنوان مدیر شناخته می شوند، اداره می شود.

گروه های کاربری

انجمن ها بازدید کننده ها و اعضاء را به گروه هایی دسته بندی می کنند. امتیازات و حقوق دسترسی نیز بر اساس این گروه ها داده می شود. کاربر یک فروم می تواند بر اساس تعداد پست ها، به طور خودکار به یک گروه کاربری با امتیاز بیشتر منتقل شود، البته بر اساس معیار های تعیین شده توسط مدیر.

کاربر ثبت نام نکرده در سایت، معمولاً به عنوان مهمان و یا بازدید کننده شناخته می شود. مهمان ها معمولاً اجازۀ دسترسی به توابعی که باعث تغییرات در پایگاه داده یا نقض حریم شخصی کاربران شود را ندارند. مهمان معمولاً می تواند به بازدید از مطالب انجمن یا استفاده از ویژگی هایی از قبیل خواندن بدون مارک بپردازد. اما گاهی هم مدیران برای بازدید کنندگان انجمن، حق مشاهده مطالب را نیز قائل نمی شوند.

مدیر فروم

مدیر فروم، تعدادی از کاربران و یا کارکنان  فروم هستند که اجازه دسترسی کامل به پست و تاپیک همه اعضاء به منظور نظارت بر بحث شبیه به داوری و نیز تمیز نگه داشتن فروم خنثی سازی اسپم ها و غیره، را دارند. از آنجا که آنها دسترسی به همه پست و تاپیک های را در محدودۀ مسئولیت خود دارند، معمولاً با صاحب سایت ارتباط نزدیکی دارند. مدیران انجمن نیز وظیفه پاسخ گویی به نگرانی های کاربران در مورد فروم، سؤالات عمومی و شکایات خاص را دارند. ممکن است مدیران درجاتی مخصوص به خود را داشته باشند. ممکن است برخی امتیاز دسترسی به فقط یک موضوع و یا بخش خاص را داشته باشند. در حالی که دیگران ممکن است اجازه دسترسی به هر نقطه ای را داشته باشند.

 

برخی امتیازات مشترک مدیران عبارتند از:حذف، ادغام، جابجایی، و تقسیم پست ها و موضوعات، قفل کردن، تغییر نام، انحلال، تعلیق، لغو ممنوعیت، هشدار به عضو و یا اضافه کردن، ویرایش، حذف نظرسنجی.

مدیر کل

مدیران کل، جزئیات فنی مورد نیاز برای اجرای سایت را مدیریت می کنند. به این ترتیب، آنها می توانند کاربران را به مدیران انجمن ارتقاء درجه و یا تنزل رتبه دادن دهند. مدیریت قوانین و ایجاد بخش و زیر بخش های انجمن، وهمچنین انجام هرگونه عملیات بانک اطلاعاتی پشتیبان گیری پایگاه داده  تغییر ظاهر فروم و غیره  از وظایف آنهاست .

پست

پست پیامی است که توسط کاربر ارسال شده و دارای بلوکی است که حاوی جزییات کاربر و تاریخ و زمان ارسال می باشد. کاربران معمولا مجاز به ویرایش یا حذف پست های خودشان هستند. پست ها در موضوعات، جایی که آنها درون جعبه ای با عنوان یکی پس از دیگری ظاهر می شوند، وجود دارند. اولین پست به عنوان موضوع شروع می شود و این ممکن است به نام آغازگر تاپیک و یا پست اصلی باشد. پست هایی که در دنبال پست اصلی هستند برای ادامه بحث و گفتگو درباره آن موضوع است و یا واکنش نسبت به پاسخ های دیگر.

در انجمن های فارسی، راه کلاسیک برای نشان دادن اطلاعات مربوط به عضو مانند نام و آواتار، ستون باریک با عرض ثابت در سمت راست آن پست می باشد. کاربران با تعداد پست بیشتر، اغلب دارای اعتبار بیشتری نسبت به اعضای با تعداد پست کمتر هستند. با این حال، بعضی از انجمن ها این ویژگی را غیر فعال می کنند تا تأکید بر کمیت بیش از کیفیت اطلاعات را کاهش دهند.

موضوع

موضوع مجموعه ای از نوشته ها است که معمولاً بطور پیش فرض از قدیمی ترین به جدیدترین نمایش داده می شود. گرچه گزینه ای برای نمایش های دیگر می تواند در دسترس باشد. موضوع توسط یک عنوان، توضیحات اضافی که ممکن است در این بحث خلاصه در نظر گرفته شده، و پیام های ارسال شده تعریف می شود. موضوع می تواند هر تعداد پست داشته باشد. از جمله چندین پست از ارسال کننده اصلی.

هر موضوع در یک بخش وجود دارد و به ترتیب زمانی از جدید ترین به قدیمی ترین نمایش داده می شود. هنگامی که یک عضو یک موضوع را بوسیله یک پست به روز آوری کرد آن موضوع به ابتدای بخش پرش می کند. بعضی از موضوعات عنوان مهم را دریافت می کنند. موضوع مهم همواره در مقابل موضوعات عادی ظاهر می شود. محبوبیت یک موضوع در انجمن ها بر اساس پاسخ ها اندازه گیری می شود. یعنی به صورت مجموع پست ها منهای یک می شمارند. بعضی از انجمن ها نیز بر اساس تعداد مشاهدات موضوع.

 

ویژگی های مشترک انجمن ها

به طور پیش فرض یک فروم، نیاز به نرم افزاری دارد که توانایی ارسال موضوعات و پاسخ ها را داشته باشد. این نرم افزارها دارای ویژگی های مشترکی هستند که در زیر آمده است:

پیام خصوصی

پیامی است که از یک عضو به یک یا چند عضو دیگر ارسال می شود.

فایل ضمیمه

فایل ضمیمه می تواند تقریباً هر فایلی باشد. هنگامی که شخصی فایلی را به همراه یک پست ضمیمه می کند، آن فایل روی سرور انجمن ذخیره می شود. انجمن ها معمولاً محدودیت های دقیقی در مورد آنچه می تواند ضمیمه شود اعمال می کنند، مانند اندازه فایل مورد نظر.

شکلک یا Emotion

Emotion و یا شکلک، نماد یا ترکیبی از نمادها است که برای انتقال محتوای عاطفی در پیام کتبی و یا فرم استفاده  می شود. شکلک ها را می توان توسط سایر اشکال گرافیکی مشابه جایگزین نمود.

نظر سنجی

اکثر انجمن ها برای بررسی افکار اعضاء سیستم نظر سنجی برای موضوعات در نظر می گیرند. اغلب نظر سنجی ها تک انتخابی و یا چند انتخابی هستند که هنگام انتخاب گزینه ها، نتایج به صورت خصوصی یا عمومی نمایش داده می شود. نظرسنجی ها می توانند تا رسیدن به تاریخ خاص یا در برخی موارد پس از چند روز از ایجاد آن، به پایان برسند. رأی کاربران در یک نظر سنجی توسط آمار گرافیکی نمایش داده می شود.

 

RSS و اتم

RSS و اتم اجازۀ نمایش خلاصه ای از موضوعات و مباحث انجمن را می دهد. معمولاً RSS خلاصه لیست آخرین موضوعات به روز شده در چند بخش فروم و اتم، آخرین پست های هر موضوع را نمایش می دهند.

ویژگی های دیگر فروم

لیست چشم پوشی: این لیست به کاربران اجازه می دهد تا پست های خود را از چشم برخی از کاربرانی که با آنها مشکل دارند، مخفی کنند. معمولاً اعضای داخل لیست چشم پوشی به عنوان دشمن شناخته می شوند. انجمن های اینترنتی اجازه نمایش لیست تمام اعضای خود را می دهند. همچنین امکانات جستجو در این لیست نیز فراهم شده است. بعضی از انجمن ها کاربران بدون پست را جزء لیست اعضاء قرار نمی دهند حتی اگر آنها حساب خود را فعال کرده باشند. در نسخه های جدید برخی از نرم افزارهای فروم، ویژگی های شبکه های اجتماعی نیز گنجانده شده است. از جمله گالری های عکس شخصی، سیستم چت.

مقایسه فروم با دیگر برنامه های وب

یکی از تفاوت های مهم بین انجمن ها و لیست های پست الکترونیکی این است که در لیست های پستی پیام های جدید به صورت خودکار به مشترکین ارسال می شود در حالی که عضو انجمن نیاز به مراجعه به وب سایت و چک کردن برای پست جدید دارد.

تفاوت اصلی بین گروه های خبری و انجمن ها این است گروه خبری نیاز به نرم افزار اضافی دارد اما بازدید و شرکت در انجمن ها به طور معمول نیاز به هیچ نرم افزار اضافی فراتر از مرورگر وب ندارد.

ویکی ها، بر خلاف معمول انجمن ها، به تمام کاربران اجازه ویرایش تمام محتوای خود را می دهند از جمله پیام های دیگر کاربران. این سطح دستکاری محتوا فقط برای مدیر یا مدیران اکثر انجمن ها فراهم می باشد. ویکی ها همچنین اجازه ایجاد محتوای دیگر در خارج از صفحات بحث را می دهند. از سوی دیگر، وبلاگ ها و سیستم های مدیریت محتوا عمومی تمایل دارند که تنها چند کاربر منتخب توانایی ایجاد و مدیریت محتوای آن را به عهده بگیرند، اگر چه بسیاری به سایر کاربران اجازه بیان نظرات خود را می دهند.

در انجمن ها بر خلاف اتاق های چت برای ارسال پیام لازم نیست به طور همزمان آنلاین باشید. پیام های ارسال شده به انجمن ها و یا یوزنت برای هر زمان در دسترس است حال اینکه در اتاق های چت چنین نیست.

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : شنبه 1 آذر 1393برچسب:, | 23:43 | نویسنده : علي اكبري |